Mikä sun ongelma on?

Mikä sun ongelma on?

8.2.2023

Timanttipodi / Filosofia / Mikäsunongelmaon / Mikakoskinen / Ongelmanratkaisu / Ohjelmistotuotanto / Innovointi

Timanttipodin erikoisjaksossa sukellamme ongelmien ytimeen filosofisen praktikon ja liiketoiminnan kehityksen valmentajan, Mika Koskisen, kanssa.

Jo Albert Einsteinin tiedetään todenneen, ettei ongelmaa voi ratkaista samassa mielentilassa, jossa se on aiheutettu. Siksi me Perfektiolla olemme olemassa: autamme yritystäsi tunnistamaan liiketoimintaprosessiesi ongelmakohdat sekä innovoimme niihin kestävät ratkaisut.

– Liiketoiminta ja filosofia kulkevat käsi kädessä. Työyhteisö, joka ajattelee, tekee itsestään kilpailukykyisen, vannoo filosofinen praktikko ja liiketoiminnan kehityksen valmentaja Mika Koskinen Timanttipodimme toisen kauden kakkosjaksossa.

Piinkovassa erikoisjaksossamme pohdimme ongelman määritelmää filosofisen praktiikan vinkkelistä. Miten määritelmä on teknologian kehittymisen sekä globalisaation myötä muuttunut? Podia emännöivä Mirka ”Timantti” Hautala keskustelee Koskisen kanssa muun muassa, mikä erottaa ongelman haasteesta ja kuinka filosofian menetelmiä voitaisiin hyödyntää ohjelmistotuotannon prosesseissa.

– Google antaa yli miljardi ehdotusta ongelmanratkaisuun, mutta jos käytät hakusanana haastetta ja sen ratkaisua, tulos on pyöreä nolla, Koskinen vertaa.

Koskinen kuuluu Suomeen vuonna 2016 perustettuun Filosofisen praktiikan verkosto FIVEen ja hänellä on vankka näkemys, miksi asiakkaan kohtaamiselle on annettava aikaa sekä tilaa – aivan kuten meillä Perfektiolla. Jakson kuuntelemalla saat myös vinkkejä, kuinka konfliktien hallintataidoilla voidaan säästää paitsi työaikaa, myös roppakaupalla resursseja. Mutta katoavatko luova johtajuus tai kriittinen ajattelu tekoälyn myötä? Entä mikä saa Koskisessa aikaan vilunväreitä? 

Navigoi taajuuksillemme tästä ja kuuntele supermielenkiintoinen podijaksomme!

Mikäli mielessäsi muhii aihe, jota haluaisit Timanttipodissamme käsiteltävän tai haluaisit ehdottaa meille asiantuntijavierasta, nakkaa sähköpostia osoitteeseen: podcast@perfektio.fi

Perfektio on innovatiivisten palveluiden rakentaja, jonka missio on uusien digitaalisten ideoiden ja yritysunelmien kehittäminen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Timanttipodi avaa ohjelmistotuotannon ja digitaalisen liiketoiminnan maailmaa tavalla, jota muidenkin kuin ohjelmistokehittäjien tai koodaajien on helppo ymmärtää. Jokaisessa jaksossa on mukana joko Perfektion oma asiantuntija tai kiinnostava vierailija.  

Mirka Hautala

Mirka Hautala

Business Developer