Mitä ohjelmointikielillä oikein tarkoitetaan?

Mitä ohjelmointikielillä oikein tarkoitetaan?

9.9.2022

Timanttipodi / Ohjelmistokielet / Teknologiat / Perfektio / Podcast / Teknologiapodcast

Kieli keskellä kämmentä?

Siinä, missä puhuttu kieli kehittyy koko ajan, myös ohjelmistokieli muuttuu ja mukautuu ajan mukana. Timanttipodimme juuri julkaistussa jaksossa puramme ohjelmistokielen osiin tavalla, jonka muutkin kuin koodaajat käsittävät. 

Kun kesälomat on lusittu, ja koodaajat palaavat näyttöpäätteidensä ääreen, on aika keskustella ohjelmistokielestä. Perfektion podcast-sarjan viidennen jakson vieras on ohjelmistokehittäjämme Jyri Saukkonen, jolla on vuosikymmenen verran koodauskokemusta. Lisäksi hän on ollut mukana yrityksemme toiminnassa mukana sen syntyhetkistä lähtien.

Timanttipodimme tämänkertaisessa jaksossa pureudutaan siis business developer Mirka ”Timantti” Hautalan johdolla siihen, mikä auttaa toimivien sekä tehokkaiden ohjelmistokielien tunnistamisessa, ja kuinka valita juuri loppukäyttäjää parhaiten palvelevat kielet. Vaatiiko front-end -koodaus jatkuvaa aallonharjalla surffaamista, entä onko Python yhä kovaa valuuttaa?

Hyppää mukaan tästä ja kuulet, mitä Saukkonen tarkoittaa pöhinäkielillä ja miksi hänellä on erikoislaatuinen allergia jatkuvasti muuttuviin kirjastoihin.

Timanttipodissa perehdymme innovaatioiden ja ohjelmistotuotannon maailmaan selkokielellä. Podcastia luotsaa säkenöivä Mirka ”Timantti” Hautala, joka haluaa ymmärtää, mitkä osatekijät vaikuttavat paitsi onnistuneen ohjelmistotuotannon, myös asiakastyytyväisyyden syntyyn. Jokaisessa podcast-jaksossa on mukana joko Perfektion oma asiantuntija tai vieraileva asiantuntija avaamassa jakson aihetta.

Millaisista aiheista sinä haluaisit podcastissamme kuulla? Viskaa ideasi osoitteeseen podcast@perfektio.fi Niin risut kuin ruusut ovat tervetulleita – kuulisimme mielellämme mielipiteesi Timanttipodistamme.

Mirka Hautala

Mirka Hautala

Business Developer