Näin syntyy onnistunut tarjouspyyntö kehityksestä
28.4.2022
Tarjouspyyntö / Ohjelmistokehitys / Ketterät menetelmät
Kimmeltääkö mielessäsi jokin uusi ihana idea digitaalisesta palvelusta, muttet oikein tiedä, kuinka ostaa ohjelmistokehitystä ideasi toteuttamiseksi? Lue alta vinkkimme, millaisia asioita sinun on hyvä ottaa huomioon ohjelmistokehityksen tarjouspyyntöä tehdessäsi.
Mitä on ohjelmistokehitys ja mistä sitä ostetaan?
Ohjelmistokehitys tarkoittaa yrityksesi digitaalisten palveluiden räätälöimistä tehokkaiksi ja toimiviksi. Se voi sisältää vaikkapa liiketoimintatavoitteitasi tukevan asiakkuudenhallinta- eli CRM-järjestelmän kehittämistä tai automatisoitua ohjelmistoa, joka helpottaa yrityksesi tietojen keruuta sekä hallintaa.
Ohjelmistokehityksellä voidaan vähentää manuaalista työtä ja saada esimerkiksi eri ohjelmat keskustelemaan keskenään ilman, että väliin tarvitaan ihmistä. Automatisoinnin avulla ohjelmistot reagoivat ja raportoivat muutoksiin ihmisen puolesta, mikä tehostaa niin tuottavuutta kuin riskien hallintaakin.
– Ohjelmistojen avulla voidaan muun muassa lukea tulostettua tekstiä ja muuntaa se automaattisesti digitaaliseen muotoon, Perfektion experience designer Olli Savisaari avaa aihetta.
Perfektion kehittämät palvelut ovat useimmiten web-pohjaisia ja responsiivisia eli mobiililaitteisiin mukautuvia. Perfektio hyödyntää paljon avointa lähdekoodia, joka on vapaasti muokattavissa. Vaikka käytämme käyttöliittymän visualisoinnissa valmiita kirjastoja, lopputulos räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan näköiseksi ja brändiään tukevaksi.
– Kehitämme ratkaisut, jotka palvelevat parhaiten juuri sinun yrityksesi liiketoiminnan tarpeita, Savisaari lupaa.
Onnistunut ohjelmistokehitys alkaa tarkkaan laaditusta tarjouspyynnöstä
Kun kilpailutat ohjelmistokehitystä, kerrothan yrityksesi tarpeista ja toiveista mahdollisimman tarkasti jo tarjouspyynnössäsi. Mitä enemmän tietoa meillä on, sitä spesifimmän tarjouksen saamme sinulle laadittua.
Tarjouspyynnössä on hyvä mainita, millaista lopputulosta ohjelmistokehityksellä tavoitellaan.
Onko käytössäsi omia resursseja vai ulkoistatko kaiken työn Perfektiolle? Entä onko sinulla tarjouksemme sisältöön liittyviä ehdotuksia?
Mainitse myös toivomastasi aikataulusta sekä mahdollisesta budjetistasi. Perfektion hinnoittelu pohjautuu tuntilaskutukseen, mutta jos tarjouspyyntö on tarkka, voimme tehdä sen pohjalta kustannusarvion. Aikaa ohjelmistokehitysprosessiin kuluu keskimäärin kahdesta kuuteen kuukauteen, mutta isoihin projekteihin voidaan varata jopa vuosi tai enemmän.
– Teknisistä reunaehdoista sekä ohjelmistojen keskinäisistä riippuvuuksista kannattaa kertoa tarjouspyynnössä, Savisaari vinkkaa.
– Kerro rohkeasti myös, millaisia asioita haluaisit meidän sisällyttävän tarjoukseemme, hän lisää.
Onnistuneen ohjelmistokehityksen takaa vuorovaikutus asiakkaan ja Perfektion välillä
Ohjelmistokehityksen suunnitteluvaihe voidaan jakaa tekniseen- ja käyttöliittymäsuunnitteluun. Ensiksi mainitussa tehdään arkkitehtuuri ja pohjatyö sovellukselle, kun taas jälkimmäisessä keskitytään käyttäjäpolkuihin sekä visuaaliseen ilmeeseen.
Kun tarjouspyyntö on hyväksytty, prosessi startataan käyntiin kick off -palaverissa. Tällöin sovitaan muun muassa päivittäisen työn rytmistä sekä tehtävistä. Ketterässä ohjelmistokehityksessä työ jaksotetaan pari viikon sykleihin, joita kutsutaan sprinteiksi. Sprinteittäin etenevässä prosessissa ohjelmistoja rakennettaan osio kerrallaan, jolloin mahdollisiin muutostarpeisiin ja ongelmakohtiin voidaan reagoida ajoissa. Prosessin ketteryyttä lisäävät dailyt eli viisitoistaminuuttiset pikapalaverit, joissa tarkastellaan työn edistymistä.
Käyttöliittymä sekä sen design tulevatkin asiakkaalle tutuiksi yleensä jo kehitysvaiheessa, mutta tarvittaessa tuemme sinua myös ohjelmistojen käyttöönotossa. Perfektio myös huolehtii ohjelmistojen ylläpidosta ja toimivuudesta.
– Asiakkaana prosessille antamasi aika sekä vuorovaikutus kanssamme on oleellinen osa projektin onnistumista, Savisaari painottaa.
Haaveiletko manuaalisen työn vähentämisestä? Anna meidän auttaa automatisoinnissa! Jätä ohjelmistokehityksen tarjouspyyntö sähköpostilla info@perfektio.fi tai ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.
Ohjelmistokehityksen miniaakkoset
Daily – Päivittäinen noin viisitoistaminuuttinen palaveri, jossa käydään prosessinkulkua ja jo tehtyjä työvaiheita läpi
Sprintti – Ketterän ohjelmistokehityksen työskentelysykli, jonka aikana varsinainen ohjelmistokehitys tapahtuu, työn tuloksia testataan ja tarkastellaan parin viikon välein
Demo – Kehitysprosessin sekä sprinttien viimeinen vaihe, jossa asiakkaalle esitellään ohjelmistokehityksen lopputulos
Front-end – Asiakkaalle näkyvä lopputulos, esimerkiksi käyttöliittymä tai ohjelmisto
Back-end – Taustajärjestelmä, johon kehitetyn ohjelmiston toimintalogiikka perustuu. Back-end hyödyntää usein pilvipalveluja
Open source – Avoin lähdekoodi, joka on vapaasti muokattavissa ylläpitäjästä riippumatta
Olli Savisaari
Experience Designer