Naiset ja it-ala – mahdoton match vai mahdollisuus?

Naiset ja it-ala – mahdoton match vai mahdollisuus?

4.1.2023

Timanttipodi / Tietotekniikka / teknologia / Ohjelmistotuotanto / Innovointi

Perfektion pod cast -sarjan toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa pureudutaan naisten asemaan it-alalla.

Timanttipodimme on ehtinyt jo toiselle tuotantokaudelle. Kakkoskauden avausjaksossa Perfektionbusiness developer Mirka ”Timantti” Hautala pohtii, miksi suomalaisissa tietotekniikka-alan yrityksissä työskentelevistä vain 27,9 prosenttia on naisia – ja vielä vähemmän johtotehtävissä. Miksi urallaan eteenpäin pyrkivät naiset törmäävät yhä lasikattoon, eivätkä etene urallaan?

– Aloin tutkia naisten asemaa it-alan eri tehtävissä, kun Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg siirtyi sivuun tehtävästään 14 työvuoden jälkeen viime kesäkuussa, Hautala perustelee.

Sandbergin potkuista uutisoitiin laajasti, onhan hän paitsi Lean In – Naiset ja menestymisen taito -kirjan kirjoittaja, ennen kaikkea tietotekniikka-alan feministi-ikoni, joka tunnetaan naisten aseman parantamisen keulakuvana. Tässä podijaksossa Hautala perkaa koko vyyhdin läpi ja avaa kuulijoille myös Atean tutkimusta, jossa selvitettiin naisten käsityksistä it-alasta. Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtavan it-palveluidentuottaja. Miksi ala on yhä niin sukupuolittunutta, eivätkä tietotekniikka ja teknologia vedä puoleensa etenkään nuoria naisia? Entä kuinka moni tutkimukseen osallistuneista koki sukupuolensa haitanneen urakehitystään?

Hyppää podiaalloille tästä ja tule mukaan pohtimaan, miksi it-alaa tulisi ravistella girl powerilla!

Pysy kuulolla myös jatkossa, sillä Timanttipodin toisella kaudella on luvassa supermielenkiintoisia aiheita sekä vieraita. Seuraavassa jaksossa Hautala saa studioon vieraakseen filosofisen praktikon, Mika Koskisen, jonka kanssa hän uppoutuu ongelmien ytimeen.

Keitä sinä toivoisit Timantti-Mirkan vieraaksi ja millaisia aiheita kaipaisit tuleviin jaksoihimme? Otamme ilolla vastaan ideoitasi sähköpostiin podcast@perfektio.fi

Perfektio on innovatiivisten palveluiden rakentaja. Geeneissämme on uusien digitaalisten ideoiden ja yritysunelmien kehittäminen kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Timanttipodi syntyi tarpeesta avata niin ohjelmistotuotannon kuin digitaalisen liiketoiminnan maailmaa tavalla, jota muidenkin kuin ohjelmistokehittäjien tai koodaajien on helppo ymmärtää. Jokaisessa jaksossa on mukana joko Perfektion oma asiantuntija tai kiinnostava vierailija.

Mirka Hautala

Mirka Hautala

Business Developer