Ohjelmistokehitys on palvelua, jonka onnistumisen takaa oikea roolitus

Ohjelmistokehitys on palvelua, jonka onnistumisen takaa oikea roolitus

8.11.2022

Ohjelmistokehitys / Ohjelmistokehitys palveluna / Mvp / Kokeilukulttuuri / Ketterä kehitys

Perfektiolla et osta vain ohjelmistokehitystä, vaan ohjelmistokehitystä toteutetaan kokonaisvaltaisena ja vuorovaikutteisena palveluna, joka lähettää liiketoimintaunelmasi lentoon.

Muhiiko mielessäsi uusi bisnesidea, muttet tiedä, kuinka tuoda se mielekkäällä tavalla digimaailmassa esille loppukäyttäjien toiveita kuunnellen? Tarvitsetko tienviittoja ideasi jalostamiseen kannattavaksi digitaaliseksi palveluksi?

Ei hätää, olet oikeassa paikassa! Perfektio on valinta sinulle, jolla on intoa kokeilla uutta, mutta tarvitset tueksesi timantinkovan teknisen tiimin.

– Emme ole tuotetalo: Perfektion asiakkaana et osta vain ohjelmistokehitystä, sillä toteutamme kokonaisvaltaisia palveluita tarpeitasi ja tavoitteittasi kuunnellen, painottaa operatiivinen johtaja Jaana Laitinen.

– Meillä on huippuosaajat, jotka hallitsevat monipuolisesti eri teknologioita ja moderneja menetelmiä. Perfektiolla on paljon kokemusta hackathoneista sekä vahva tausta paitsi spin off -yrityksistä, myös kokeilukulttuurista. Ohjelmistotuotantoprojektien alkutyöt tehdäänkin meillä todella perusteellisesti, hän jatkaa.

Perfektion avulla hiot liiketoimintaideastasi timantin! Innovoimme kannattavuuden kasvuun kääntäviä ratkaisuja niin kokonaan uusille ideoille kuin jo olemassa olevaan liiketoimintaan. Joskus myös laki ja alati uudistuva teknologia voivat synnyttää yrityksellesi uusia tarpeita: haluaisit ehkä päästä liiketoimintaprosessiesi pullonkauloista tai yksitoikkoisista rutiinitöistä tekoälyn avulla eroon tai vapauttaa vaikkapa manuaalisiin tuntikirjauksiin kuluvaa aikaasi omaan ydinosaamiseesi. Onko yrityksessäsi tapahtunut integraatioita, joiden myötä eri järjestelmät tulisi saada keskustelemaan keskenään? Anna meidän auttaa!

Product owner toimii linkkinä loppukäyttäjien ja ohjelmistokehittäjien välillä

Laitisen mukaan palvelu jo sanana edellyttää, että asiakas on prosessissa alusta alkaen läsnä. Jatkuvaa palautetta ja vuorovaikutusta tarvitaan, jotta tieto palvelun loppukäyttäjiltä kulkee ohjelmistokehittäjille ilman ”rikkinäinen puhelin -efektiä”.

– Toimiva roolitus on ehdottoman tärkeää. Product ownerin roolia ei voi kyllin korostaa toivotun lopputuloksen takaamiseksi, Laitinen alleviivaa.

Product owner tai tuoteomistaja on asiakkaan puolelta nimetty henkilö, jonka vastuulla on huolehtia siitä, että kehitettävä ohjelmisto kulkeen asiakkaan ja loppukäyttäjien toivomaan suuntaan. Lisäksi hänen tehtävänään on päättää, millaisia toiminnallisuuksia seuraavaksi kehitetään ja kaivataanko jo kehitettyyn muutoksia tai parannuksia? Perfektiolaiset päivittävät ajantasaiset tiedot product backlogiin, joka jaetaan kaikille projektissa mukana oleville.

Mikäli hikikarpalot alkoivat kohota ohimoillesi, voit pyyhkiä ne huoletta pois: Perfektion asiantuntijat tarjoavat tukea sekä konsultointia, jotta product owner onnistuu roolissaan. Olemme apunasi iteraatioihin jaetun ketterän ohjelmistokehityksen kaikissa vaiheissa.

Mutta palataan takaisin alkuun. Mitä Laitinen tarkoitti Perfektion perusteellisella alkutyöllä?

– Vaikka keräämme asiakkailta palautetta daily- ja weekly -palavereissa eri metodein, jo ensimmäisessä asiantuntijatapaamisessa aloitamme alustavan konseptoinnin ja kartoitamme tarpeita. Projektien aluksi kick offeissa tai workshopeissa puolestaan valitaan toimivat teknologiat, joiden avulla MVP eli minimum viable product kannattaa toteuttaa.

MVP tarkoittaa pienintä mahdollista ohjelmistoa, jolla asiakkaan ydinongelma voidaan ratkaista ja ratkaisun toimivuus todentaa hänelle oleellisessa ympäristössä. Perfektio hyödyntää myös lean-menetelmää, jolla voidaan karsia turhia työvaiheita ja lyhentää prosessien läpimenoaikoja.

– Perfektion tarjoaman ylläpidon ansiosta et jää yksin valmiin palvelun käyttöönoton jälkeenkään, Laitinen muistuttaa.

Tehdäänkö liiketoimintaunelmistasi yhdessä totta? Ota yhteyttä, niin kääritään hihat!

Jaana Hautala

Jaana Hautala

Operatiivinen johtaja