Timantit tutuiksi: Toimitusjohtaja Janne Ruokonen

Timantit tutuiksi: Toimitusjohtaja Janne Ruokonen

4.11.2022

Innovointi / Toimitusjohtaja / uudetliiketoimintaideat / Liiketoiminnankehittäminen / Digitaalisetpalvelut

Uudessa juttusarjassa tutustumme timanttiseemme tiimiimme tekijä kerrallaan. Sarjan starttaa toimitusjohtajana elokuussa aloittanut Janne Ruokonen, joka kertoo, miksi Perfektio haluaa olla valmis eilen, eikä huomenna.

1. Millainen on hyvä toimitusjohtaja?

Toimitusjohtajan oma itsetuntemus auttaa suhtautumisessa muihin ihmisiin: hän osaa kohdata heidät avoimen uteliaasti ja nähdä erilaiset toimintatavat rikkautena. Tärkeä kokemuksen tuoma ominaisuus on luoda rauhaa muulle organisaatiolle mahdollisten pettymysten kohdatessa. Kun on itse tarpeeksi monta kertaa lyönyt päänsä seinään, osaa suhtautua asioihin asioina.

Itselläni on parinkymmenen vuoden kokemus erilaisista digiyrityksistä aina konseptoinnista palvelukehitykseen ja kaupallistamiseen. Olen toiminut B2B-alan johtotehtävissä niin Suomessa kuin Saksassa. Perfektiossa minut sytytti vahva spin off -osaaminen, joka on poikkeuksellista tällä toimialalla.

Vahvuuksiini Perfektion toimitusjohtajana lukeutuvat paitsi digialan tuntemus sekä olemassa olevat verkostoni, ennen kaikkea haluni palvella asiakasta ja olla häneen aktiivisesti kontaktissa kokonaisvaltaisen palvelun tuottamiseksi.

2. Olet kirjoittanut Nopeammin!-tietokirjan (Talentum, 2009), joka valottaa, kuinka työskennellä nopeammin mutta kiireettä. Alkaako Perfektio ohjaksissasi tuottaa enemmän arvoa lyhyemmässä ajassa?

Nopeatahtisuus on aina ollut yksi Perfektion yritysarvoista, ja tätä kiihdytämme jatkossa. Asiakkaat haluavat asiat valmiiksi mieluummin eilen kuin huomenna – ja tähän tarpeeseen pyrimme vastaamaan. Nopea tavoitteiden saavuttaminen edellyttää kykyä ymmärtää, millaista arvoa olemme tuottamassa ja millaisin keinoin. Kiinnostus innovointiin ja ideointiin leimaavat yritystoimintaamme aina yksittäisestä ohjelmistokehittäjästä alkaen: jokainen tekijöistämme on aidosti kiinnostunut uusien liiketoimintaideoiden kehittämisestä. 

3. Mitkä ovat ensimmäiset kehityskohteet, joihin aiot toimitusjohtajana tarttua?

Perfektiolla on mielestäni enemmän hyvää säilytettävää kuin muutettavaa. Toki ensimmäinen tavoitteeni on kasvu. Samalla laajennamme osaamispohjaa ja ymmärrystä pohjoismaisista markkinoista, ensimmäinen rekrytointipäätös muista Pohjoismaista on jo tehty. Tätä kautta saamme uutta näkökulmaa ja kokemusta eri markkinoilta. Ideoiden ja kokemusten ristiinpölytys on tärkeää. Toinen tärkeä tavoitteeni on systematisoida spin off -toimintaa ja viestiä siitä laajemmin niin sijoittajille kuin start-upeillekin. 

4. Millaisia mahdollisuuksia Perfektion uunituoreet toimitilat avaavat?

Uusien tilojen myötä saimme lisää joustavuutta ja pääsimme osaksi saman katon alla toimivaa digialan yritysten rypästä, mikä mahdollistaa spontaanit kumppanikohtaamiset sekä kokemustenvaihdon. Lisäksi saamme tarvittaessa käyttöömme pod cast -studion, suuria ryhmätyötiloja ja AV-tekniikalla varustellun seminaarisalin.

Toimitiloja tuli ajankohtaiseksi päivittää, kun rakkaat lapsemme eli aiemmassa toimitilassamme vieri vieressä toimineet spin off -yrityksemme lensivät pesästä. Mahdollisille uusille start-upeillemme löytyy paikka uusista toimitiloistamme.

5. Miksi asiakkaiden kannattaisi valita yhteistyökumppanikseen juuri Perfektio?

Uskaltaisin väittää, että olemme Suomen eniten hackatoneja käynyt ja niissä palkittu yritys, minkä ansiosta olemme nopea kumppani uusien liiketoimintaideoiden kehittämisessä kannattavaksi digitaaliseksi palveluksi. Meillä et osta vain ohjelmistokehitystä, vaan kokonaisvaltaisen palvelun: olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaistamme ja ketterän kehityksen kautta meillä on ainutlaatuiset mahdollisuudet etsiä innovatiivisia ongelmanratkaisutapoja.

Janne Ruokonen

Janne Ruokonen

CEO